TEVEN van Kennel of Upperclaws

ROCKET STAR QUASI BOLT & ROCKET STAR QUEEN MOTHER (03-04-2017

Rocket Star Quasi Bolt (Nikki)

Rocket Star Quasi Bolt (Nikki)

 

 

Rocket Star Queen Mother (Queen)

Rocket Star Queen Mother (Queen)

 

Vader: FTCH GREENBRAIR THUNDER AT DRAKESHEAD (Bolt / Sandra Halstaed)

Zie ook: www.drakeshead.co.uk

Moeder: ROCKET STAR KARA ( Paul van der Stelt) 

Zie ook: www.gundogs.be

Gezondheidsuitslagen

HD: onderzoek > 1 jaar

ED: onderzoek > 1 jaar

Jaarlijks oogonderzoek EVCO: onderzoek > 1 jaar

DNA Tests pups: SD-2 normaal

Uitleg van DNA resultaten:
Normaal/ Normal: dit dier heeft twee gezonde allelen. Het dier zal geen afwijkingen krijgen en kan de afwijking niet doorgeven aan de nakomelingen.

Deze twee teefjes zijn gemeenschappelijk eigendom van Anton/Gerdine en Ton. Zij worden groot gebracht en opgevoed (tot 8-9 mnd.) door Gerdine en daarna, door Ton, opgeleid tot goed apporterende labrador. Als zij goed trainbaar zijn, zij zich in het jachtveld voldoende bewezen hebben en de uitslagen van de gezondheidsonderzoeken positief zijn worden zij mogelijk ingezet voor de fokkerij.  

 

 

SPEXX PHEASANT OF UPPERCLAWS (Juul)  (01-05-2016) (eigenaren Anton & Gerdine van der Spek)

Gezondheidsuitslagen
 
Röntgenologische onderzoeken:
14-06-2017: HD-A (botafwijking: 0 / Norbergwaarde: 40)

14-06-2017: ED-vrij (op alle onderdelen: OCD, LPC, LPA, Inc.)
 
Jaarlijkse oogonderzoeken
01-05-2016: ECVO vrij van erfelijk beschouwde oogziekten
 
DNA-onderzoeken; nog te verrichten

Uitleg van DNA resultaten:
Normaal/ Normal: dit dier heeft twee gezonde allelen. Het dier zal geen afwijkingen krijgen en kan de afwijking niet doorgeven aan de nakomelingen.

 

 

 

Juul, 10 september 2016

Juul, 10 september 2016

Juul, 5 augustus 2017

Juul, 5 augustus 2017

Ouderdieren:

Vader: COPPERBIRCH EAGLE  (eigenaar Ton Uphof)

Moeder: JUDE OF DUKEFIELD ( heeft een nieuwe eigenaar in Denemarken

Voor de geïnteresseerde lezer misschien leuk te 'horen' dat wij ons aan het beraden zijn op een mix tussen Juul en Boy. Veel zal afhangen van de gezondheidsuitslagen en hoe Juul zich verder ontwikkelt als apporteur. Juul is een sterke, pittige teef die zich van de andere teven onderscheidt door haar onverschrokkenheid. 

 

 

HIGHBIRDS BOETI OF UPPERCLAWS (21-03-2016) (eigenaar Ton Uphof)
 

 

Boeti (2016) is gefokt door de fam.de Vries uit Helvoirt en stamt af van de door mijzelf opgebouwde 'Upperclaws' stam. De vader van Boeti is OFTW Amancio Falcon. Hij behaalde het 'Diploma of Merit' tijdens de 2015 IGL Retriever Championships.  De IGL Retriever Championships is een finale veldwedstrijd waar alleen de allerbeste werkkampioenen uit de UK voor worden uitgenodigd. 

Boeti komt voort uit, de uit Engelse werklijnen gefokte, Nikki of Rabizier. Een door mij in 1982 geïmporteerde FT-pup. Zij was de dochter van de bekende FTCH Swinbrook Tan (1970-1984). FTCH Swinbrook Tan was een van 'grondleggers' van de huidige FT-werklijn(en). Een opvolger van Nikki was Becka Tan of Rabizer (komend uit de Palgrave-lijn) gevolgd door nog vele fokproducten uit de 'Upperclaws'-lijn. De laatste is Sealands Neeltje of Upperclaws, de moeder van Boeti.

Gezondheidsuitslagen: Zij is op grond van de gemaakte röntgenfoto's en de gezondheidsuitslagen van beide ouders vrij van veel erfelijke afwijkingen. 

Boeti is gesteriliseerd zodat zij alle jachtdagen en momenten van schadebestrijding mee kan het veld in. Zij zal mijn reu Guy, die al weer 8 jaar is, moeten gaan bijstaan bij het apporteren tijdens de grote jachtdagen. Boeti is een snelle, hard werkende labrador met als specialisme de nazoek. Geweldig hoe zij na afloop van de drift, alle apporteurs zijn dan al aan het werk geweest, op de valreep steeds weer aankomt met een 'verloren' stuk wild. Super fijne werkhond die prima past in mijn PU-team. 

OUDERDIEREN

Vader: OFTW AMANCIO FALCON (www.mekorolabradors.co.uk). Diploma of Merit 2015 IGL retriever Championship

Moeder: SEALANDS NEELTJE OF UPPERCLAWS (zie deze website). Novice FT; 3e plaats met ZG.

Stamboom Boeti: zie stamboom Highbirds Breeze of Upperclaws (REUEN) of kijk bij stambomen.