SAMENWERKING & FOKKERIJ

M.i.v. januari 2018 is de samenwerking tussen de Spexx-kennel en de Upperclaws-kennel een feit. Zo nu en dan fokken wij een nestje. Gerdine gaat zich richten op de contacten met de pupkopers en de verzorging van de pups en jonge labradors. Anton (jachtaktehouder) gaat zich richten op de africhting voor de jachthondenproeven en de jachtpraktijk. Ton richt zich, zoals hij dat de laatste 35 jaar al deed, op de africhting voor de veldwedstrijden en het werken met meerdere labs in de grotere jachten. Ton blijft eindverantwoordelijk voor het fokbeleid. Anton & Ton verzorgen in veel jachten het picker-up werk.

NIEUWS OVER NESTEN

Ons talentvolle teefje Nikki (Rocket Star Quasi Bolt) wordt de volgende loopsheid gedekt door Guy (Copperbirch Eagle). Wanneer dit zal zijn is nog niet geheel duidelijk. Het wordt sowieso 2019.

Guy is een Ierse import reu die zeer goed heeft gepresteerd tijdens de veldwedstrijden en in het jachtveld nog steeds super presteert. Hij is gefokt uit Engels /Ierse FTCH’s. Zijn grootvader FTCH en GB FTCH Ernevale Urn is de vader van de overleden Ned. Werkkampioen Rowston Urn of Countryways (Ton/ 2004-2005). Het is ook daarom dat wij nog graag een nakomeling uit deze werklijn wil aanhouden. Guy is een evenwichtige, gemakkelijk af te richten zeer goed presterende labrador Retriever. Tot nu toe (9 jaar) blessure vrij, dit ook omdat hij voorzichtig en ‘overdacht’ hindernissen neemt. Is verder een keihard werkende wildvinder. Zijn nakomelingen presteren goed en zien er ook nog eens goed uit. Guy was al eerder onderzocht en ook weer vrij van erfelijk beschouwde oogziekten. Onderzoekdatum: 23-11-2018.

Nikki, Belgisch import, is gefokt uit FTCH Greenbriar Thunder at Drakeshead (Bolt /Sandra Halstead / www.drakeshead.com) en o.a. Int.FTCH Levenghyl Mountain en FTCH Rocketstar Ciel. Nikki is een slanke, pittige dame met veel ‘drive & style’. Nikki heeft veel werklust en is zeer gericht op de voorjager. Met name door het laatste is zij gemakkelijk af te richten. Nikki is vrij van oogziekten. Onderzoekdatum: 06-03-2019.

Van beide ouderdieren staan de gezondheidsuitslagen op deze website. Guy bij REUEN en Nikki bij TEVEN. Kom gerust langs om deze ouderdieren te bewonderen. Wij zien deze pups het liefst geplaatst bij (voor)jagers c.q. wedstrijdmensen.

NESTEN BIJ ANDEREN

Onze reu Copperbirch Eagle (Guy) dekt ook wel eens een teef dat niet uit onze kennel komt. Gerdine kan u informeren of dat heeft plaats gevonden.

VOLLEDIG-/ OF GEDEELTELIJK AFGERICHTE LABRADOR UIT UK-FT-LIJNEN

Bent u op zoek naar een (jonge)labrador afgericht voor de jacht neem dan contact op met Ton Uphof. Wij hebben een groot netwerk en kennen veel (internationale) fokkers/africhters.

TOELICHTING OP HET OOGONDERZOEK (ECVO)

Jaarlijk worden de ogen van onze labradors onderzocht op erfelijke afwijkingen. De Nederlandse Labrador Vereniging (NLV) stel dat voor fokdieren verplicht. ECVO: European College of Veterinary Ophthalmologists. Oogspecialisten met een internationaal diploma van voornoemd College beoordelen de ogen van de labradors op de (als) erfelijke(e) beschouwde oogziekten. De hond krijgt de beoordeling VRIJ/ FREE als alle hokjes op het formulier onder het kopje “vrij” zijn aangekruist. De ouderdieren die wij inzetten voor de fokkerij zijn VRIJ.

Zie bij ‘CONTACT’ voor telefoonnummers en emailadressen.

FOTOARCHIEF van de ouderdieren van ons vorige nest

Juul & Boy 13-08-2018

Juul & Boy 13-08-2018

Juul en Boy, 08-02-2018

Juul en Boy, 08-02-2018