NESTEN

Nieuws voor 2019

ECVO: European College of Veterinary Ophthalmologists. Oogspecialisten met een internationaal diploma van voornoemd College beoordelen de ogen van de labradors op de (als) erfelijke(e) beschouwde oogziekten. Ieder jaar moet dit herhaald worden. De hond krijgt de beoordeling VRIJ/ FREE als alle hokjes op het formulier onder het kopje vrij zijn aangekruist. De beide ouderdieren die wij inzetten voor de fokkerij zijn VRIJ.

Nikki is vrij van oogziekten / onderzoeksdatum: 06-03-2019;

Guy was al eerder onderzocht en ook vrij van oogziekten / onderzoeksdatum: 23-11-2018.

Ons talentvolle teefje Nikki (Rocket Star Quasi Bolt) wordt de volgende loopsheid gedekt door Guy (Copperbirch Eagle). Wanneer dit zal zijn is nog niet geheel duidelijk. Het wordt sowieso 2019.

Guy is een Ierse import reu die zeer goed heeft gepresteerd tijdens de veldwedstrijden en in het jachtveld nog steeds super presteert. Hij is gefokt uit Engels /Ierse FTCH’s. Zijn grootvader FTCH en GB FTCH Ernevale Urn is de vader van Ton’s overleden Ned. Werkkampioen Rowston Urn of Countryways (2004/2005). Het is ook daarom dat Ton nog graag een nakomeling uit deze werklijn wil aanhouden. Guy is een evenwichtige, gemakkelijk af te richten zeer goed presterende labrador Retriever. Tot nu toe (9 jaar) blessure vrij, dit ook omdat hij voorzichtig en ‘overdacht’ hindernissen neemt. Is verder een keihard werkende wildvinder. Zijn nakomelingen presteren goed en zien er ook nog eens goed uit. (Kijk ook eens op de website van Copperbirch en Countryways) )

Nikki, Belgisch import, is gefokt uit FTCH Greenbriar Thunder at Drakeshead (Bolt /Sandra Halstead / drakeshead.com) en o.a. Int.FTCH Levenghyl Mountain en FTCH Rocketstar Ciel. Nikki is een slanke, pittige dame met veel ‘drive & style’. Nikki heeft veel werklust en is zeer gericht op de voorjager. Met name door het laatste is zij gemakkelijk af te richten.

Van beide ouderdieren staan de gezondheidsuitslagen op deze website. Guy bij REUEN en Nikki bij TEVEN. Kom gerust langs om deze ouderdieren te bewonderen. Wij zien deze pups het liefst geplaatst bij (voor)jagers c.q. wedstrijdmensen.

Info: zie CONTACTEN

FOTOARCHIEF van de ouderdieren van ons vorige nest.

Juul & Boy 13-08-2018

Juul & Boy 13-08-2018

Juul en Boy, 08-02-2018

Juul en Boy, 08-02-2018