(Website bijgewerkt 27 augustus 2019)

 
Ton Uphof

Ton Uphof

Gerdine van der Spek

Gerdine van der Spek

Anton van der Spek

Anton van der Spek

Zie bij ‘CONTACT’ voor telefoonnummers en emailadressen.

Welkom

Hobbykennel “Spexx of Upperclaws” is een kleinschalige kennel. Een samenwerking van twee FT-labradorkennels. Sinds 1982 importeren en fokken wij labradors uit de best gekwalificeerde Britse (Field-Trial) jacht-/werklijnen.

We zijn gestart met Nikki of Rabizer (1982), een dochter van FTCH Swinbrook Tan (1970). FTCH Swinbrook Tan is een van de voorvaderen van de Britse Field-Trial lijnen. Vervolgens zijn wij doorgegaan met labradors uit de bekende ‘Palgrave-lijn’ en een nakomeling van de Ierse reu, FTCH Urnevale Urn. In 2006 werd de zoon van deze reu, Rowston Urn of Countryways, officieel Nederlands werkkampioen. (Zie: Urn op deze website)

Met deze labradors werd deelgenomen aan veldwedstrijden en gewerkt in de jachtpraktijk. De pups kregen de affix "of Upperclaws".  De "Upperclaws- labradors” zijn succesvol in het jachtveld en presteren meer dan goed bij de jachthondenproeven en (internationale) veldwedstrijden. 
 
Onze labradors voldoen aan de door de NLV gestelde gezondheidseisen aangevuld met door ons belangrijk gevonden DNA-testen. De uitslagen van de DNA-testen gebruiken wij bij het selecteren van onze fokdieren. Dit met de intentie het oorspronkelijke ideaalbeeld  van de FT-labrador vast te houden. Wij willen een bijdrage leveren aan het gezond-/ en werkwillig houden van de FT-populatie in Nederland.(www.vhlgenetics.com/CombiBreed DNA-test)
 
Wij fokken het (slankere) werktype dat opvalt door werklust, gehoorzaamheid en sociaal gedrag. De ouderdieren zijn labradors die gebruikt worden in de praktijkjacht en veelal met succes deelnemen aan (veld)wedstrijden.

In ons land waren wij één van de eerste (‘82) die een labrador uit de Britse-werklijnen in handen had. Wij kennen deze lijnen en de achtergronden van deze sub-populatie dan ook bijzonder goed.

(Lees verder bij NESTEN/NIEUWS.)

Royal Canin levert ons het voer. Gerdine zal hier de zorg voor dragen.

Website bijgewerkt: 1 april 2019
 
Klik op de foto's voor meer informatie en beeld

 

Jachtdagen

Klik op foto

Klik op foto

Jachtdagen

Klik op foto

Klik op foto

Training

Klik op foto

Klik op foto