Ton Uphof

Ton Uphof

Gerdine van der Spek (pups)

Gerdine van der Spek (pups)

Zie contact voor telefoonnummers en emailadressen

Welkom

Sinds 1982 importeren en fokken wij labradors uit de best gekwalificeerde Britse (FT) werklijnen. Ton was in ons land een van de eerste met een labrador uit deze FT-lijnen. Hij kent deze lijnen dan ook als geen ander. Dit type FT-labrador is nu een echte hype aan het worden. Jammer genoeg zien wij daardoor dat gelegenheidsfokkers meer selecteren op het type (exterieur) en minder op de oorspronkelijk gewenste jachteigenschappen.

Ton is gestart met een dochter van FTCH Swinbrook Tan (een van de voorvaderen van de UK FT-lijnen) doorgegaan met labradors uit de Palgrave-lijnen en vervolgens FT-labradors geĆÆmporteerd uit alle delen van het Verenigd Koninkrijk. Met deze labradors werd deelgenomen aan veldwedstrijden en, na goede gepresteerd te hebben, gefokt. De pups kregen de affix "of Upperclaws".  De "Upperclaws" labradors zijn succesvol in het jachtveld en presteren meer dan goed bij de jachthondenproeven en (internationale) veldwedstrijden. 
 
De labradors waarmee wij fokken voldoen aan de door de NLV gestelde gezondheidseisen aangevuld met door ons belangrijk gevonden DNA-testen. De uitslagen van de DNA-testen gebruiken wij bij het selecteren van onze fokdieren. Dit met de intentie het oorspronkelijke ideaalbeeld  van de FT-labrador vast te houden. Een bijdrage leveren aan het gezond-/ en werkwillig houden van de FT-populatie in Nederland. 
 
Wij fokken het (slankere) werktype dat opvalt door werklust, gehoorzaamheid en sociaal gedrag. De ouderdieren zijn labradors die gebruikt worden in de praktijkjacht en veelal met succes deelnemen aan (veld)wedstrijden.

M.i.v. januari 2018 is de samenwerking tussen de Spexx-kennel (Anton & Gerdine van der Spek) en de Upperclaws-kennel (Ton Uphof) een feit. Gerdine gaat zich richten op de verzorging van de pups, Anton (jachtaktehouder) gaat zich richten op de africhting voor de jachthondenproeven en de jachtpraktijk. Ton richt zich, zoals hij de laatste 35 jaar al deed, op de africhting voor de veldwedstrijden en het werken - met meerdere labradors (picking-up) -  in de grotere (commerciĆ«le) jachten (o.a. van Best Hunting). Ton blijft eindverantwoordelijk voor het fokbeleid.

Royal Canin levert ons het voer. Gerdine zal hier de zorg voor dragen.  
 
Klik op de foto's voor meer informatie en beelden.

 

Jachtdagen

Klik op foto

Klik op foto

Jachtdagen

Klik op foto

Klik op foto

Training

Klik op foto

Klik op foto